EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-04-2024 15:56

Zamlar Yağmur Gibi Yağacak, Ayın 15'inden Sonra Çarşı Pazar Tutuşacak!

Ramazan ve seçimler nedeniyle ertelenen zamlar, seçimlerin bitmesiyle birlikte etiketlere yansıtılmaya başladı. Temel gıda ürünlerinde şimdiden yüzde 20'yi bulan artışlar, tüketicileri endişelendiriyor. Bayramdan sonra zamların adeta yağmur gibi yağması bekleniyor. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, esas tufanın bayramdan sonra kopacağını belirtti.

Zamlar Yağmur Gibi Yağacak, Ayın 15'inden Sonra Çarşı Pazar Tutuşacak!

Ramazan ayı ve 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle zamlar bir süreliğine ertelendi. Ancak seçimlerin ve Ramazan ayının sona ermesiyle çarşı pazarı zam yağmuru bekliyor. Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre seçimlerin bitmesiyle başlayan artış şimdiden yüzde 20'yi buldu.

Şubat ayında alışveriş sepeti 2 bin 739 liraya dolarken yerel seçimlerin bitmesiyle bugün aynı sepet 3 bin 308 liraya doluyor. 22 üründen oluşan sepette 20 ürünün fiyatında artış gözlemlendi.

zam.jpg

ESAS TUFAN BAYRAMDAN SONRA KOPACAK

Fiyatlardaki hızlı artışı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, vatandaşları endişelendirecek açıklamalarda bulundu. Esas tufanın bayramdan sonra kopacağını belirten Deniz, “Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor" dedi.

"AYIN 15'İNDEN SONRA CİDDİ ZAMLAR BEKLİYORUZ"

Deniz, "Ayın 15’inden sonra ciddi zamlar bekliyoruz. Furya sigarayla başladı" ifadelerini kullandı.

11.jpg

AdminAdmin