EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:07

Zengin vergisi mi geliyor?

Ak Parti'li Metin Külünk’ün sosyal medya hesabından "Türkiye’nin ilk 50.000 ve 100.000 zenginini göreve davet ediyoruz" açıklaması değerlendiren Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, "Eğer hükümet zenginden vergi almayı kafaya koymuşsa, bunu deneyecektir" diye yazdı.

Zengin vergisi mi geliyor?

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Ak Parti'li Metin Külünk’ün sosyal medya hesabından “Türkiye’nin ilk 50.000 ve 100.000 zenginini göreve davet ediyoruz. Çıkın ve Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenin. ‘Bu süreçte biz de servet sahipleri olarak içinden geçtiğimiz zorlu süreçte devletimizin zarar almadan süreci yönetilebilmesi için vergi talep ediyoruz’ deyin.” sözlerini köşesinde değerlendirdi.

Şeref Oğuz “Zengin vergisi mi geliyor?” başlıklı bugünkü yazısında zenginlerden vergi alınmasının kayıt dışı ve sermaye göçünü artıracağını belirtti.

Oğuz, şunları kaydetti:
“Eğer hükümet zenginden vergi almayı kafaya koymuşsa bunu deneyecektir. Hatırlayın, 2,5 yıl önce, 5 milyon lirayı geçenler için “Değerli Konut Vergisi” çıkarılmıştı. Gerçi bugün 5 milyona dahi ev sıradanlaştı ancak zengine vergi salma girişimi olarak aklımızda kaldı. Yine denenecektir.

AK Partili Külünk’ün paylaşımıyla kulaklar aslında bu vergiye hazır hale gelmiş oldu. Paylaşıma gelen yorumlardan anlaşılan; ekonomik sıkıntının sebebi olarak servet sahipleri gösterilmek isteniyor. Hal böyle olunca, ekonomik türbülansın sebebi olmak istemiyorsan, “benden daha fazla vergi al” demelisin… İşe yarayıp yaramayacağını ancak uygulamaya geçince görebileceğiz. Fakat şunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Uygulanması halinde sermaye göçü hızlanacak, kayıt dışı güçlenecek“

AdminAdmin