İSTANBUL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 22:12

AKOM Günlerdir Uyarıyordu: İstanbul'a Beklenen Kar Geldi

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olmaya başladı. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki 5 gün için flaş uyarıda bulundu. Öte yandan meteoroloji hafta sonu İstanbul'da kar yağışının artacağını bildirdi.

AKOM Günlerdir Uyarıyordu: İstanbul'a Beklenen Kar Geldi

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ile birlikte bugün hava sıcaklıklarında sert düşüş yaşandı. İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağışı görülürken bazı bölgelerde de karla karışık yağmur etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan peş peşe uyarılar gelirken, İstanbul'da kent genelinde kar yağışının olup olmayacağı merak konusuydu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, bugünkü CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, İstanbul'da etkili olacak olan ikinci soğuk hava dalgasında, kent genelinde kar görüleceğini ifade etti.

Şen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok soğuk bir hava var. 10 derecelik düşüş var bugün. Şu an 3-4'ye kadar düşmüş durumda sıcaklık. Ege Bölgesi'nde, Antalya, Adana civarında kuvvetli yağmur var. İstanbul'da kar yok. Kapıya kadar gelecek. Tekirdağ'a kadar gelecek ama kapıdan girmeyecek. Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yapabilir. Bu bölgelerde kar var. Anadolu'da kar var. Ankara'da gündüz karla karışık yağmur var. İzmir'de su baskını tehlikesi var. Ankara'da gece sıfır dereceye düşecek bir sıcaklık var."

AdminAdmin