İSTANBUL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 21:47

İsrail vatandaşları İstanbul'dan ayrılıyor

İsrail'in dün akşam saatlerinde Gazze'de gerçekleştirdiği hastane saldırısı sonrası tüm dünyada gerilim tırmandı. İsrailli yetkililer tarafından yapılan uyarı sonrası İstanbul'daki İsrail vatandaşları ülkelerine dönmeye başladı. Tel Aviv'den kalkan Arkia Havayolları'na ait bir uçak İstanbul'a indi. Uçak 19.30'da İstanbul'dan ayrıldı.

İsrail vatandaşları İstanbul'dan ayrılıyor

İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu'nun, Türkiye'deki vatandaşlarına dün yaptığı açıklamayla Türkiye'yi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu.

ISRAIL'IN GAZZE'DE BIR HASTANEYI HEDEF ALMASININ ARDINDAN TURKIYE GENELINDE BASLAYAN PROTESTOLARIN ARDINDAN, TURKIYE'DEN AYRILMAK ISTEYEN ISRAIL VATANDASLARI ICIN TEL AVIV'DEN KALKAN ARKIA HAVAYOLLARI'NA AIT BIR UCAK ISTANBUL'A INDI. UCAGIN 19.30'DA ISTANBUL'DAN AYRILMASI BEKLENIYOR. (DHA)

Bugün ise Arkia Havayolları'na ait Embraer E195 tipi bir uçak, Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'ndan hareket ederek, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi. Türkiye'den ayrılmak isteyen İsrail vatandaşları, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaporttan geçerek uçağın kapısına gitti. Burada yapılacak güvenlik kontrolünün ardından yolcular uçağa alınacak.

IZ1036 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirecek Arkia uçağının 19.30'da İstanbul'dan havalandı. Öte yandan İsrail vatandaşları için El Al Havayolları'na ait ikinci bir uçağın ise 22.00 sıralarında İstanbul'da olacağı öğrenildi.

AdminAdmin