İSTANBUL
Giriş Tarihi : 08-08-2023 00:26

İstanbul’da ortaya çıkan parlak cismin sırrı çözüldü!

Dün gece İstanbul’da, gökyüzünde ortaya çıkan ve patladığı görülen ışığın ne olduğu ve nasıl oluştuğu öğrenildi. İstanbulluları heyecanlandıran ve büyük merak konusu olan gizemli ışık kümesinin aslında bir meteor olduğu açıklandı.

İstanbul’da ortaya çıkan parlak cismin sırrı çözüldü!

İstanbul’da dün sosyal medyadan canlı yayın yapıldığı sırada kameraya yansıyan parlak cisim büyük bir heyecana neden olmuştu. Işık saçan cisim bir süre sonra ortadan kayboldu.

Tamamen yok olup olmadığı belirsiz

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sinan Aliş, “Çok net bir meteor. Biraz büyük bir meteor girmiş atmosferimize ve aşağı doğru kayarken, atmosferde yol alırken de ısınarak büyük bir alev topu haline dönüşüyor. En son düşmeden önce de patladığını görüyoruz. Ama tamamen yok olduğunu bilmiyorum. Muhtemelen yere düşmüş olabilir bazı küçük parçalar. Atmosferimizde taşlar sürekli giriyor” dedi.

“Ağustos’ta meteor yağmuru yaşanacak”

Temmuz sonundan Ağustos ayı sonuna kadar meteor yağmuru olduğunu belirten Aliş, “Burada yani sıra dışı bir durum yok aslında. Sadece bu derece büyük olanları her zaman gözlemlenmiyor. Fakat bu tarihlerde ilgi çekici bir olay bir etkinlik daha var. Gök etkinliği var. O da Meteor yağmuru var. Perseid adını verdiğimiz bir meteor yağmuru. Temmuz sonundan ağustos sonuna kadar bir süre içerisinde gerçekleşiyor. Ağustosun 12-13’ünde de maksimuma ulaşıyor. Her sene olan bu periyodik bir olay çünkü. Bu gelen meteor bir ihtimalle Perseidlerde ilişkili olabilir. Ama bunun için bir bilgimiz yok çünkü tamamen yörüngesini çıkarmamız lazım” diye konuştu. 

Haberler

AdminAdmin