İSTANBUL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 21:35

Kar ve Fırtına beraber geliyor! 'Bomba Siklon' kapıda!

İstanbul'da hafta sonu beklenen kar yağışıyla ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Ülkemizin hafta sonundan itibaren "bomba siklon" etkisi altına girecek. Lapa Lapakar yağışı geliyor.

Kar ve Fırtına beraber geliyor! 'Bomba Siklon' kapıda!

Geçtiğimiz hafta sonu düşen sıcaklıklarla birlikte İstanbul'a kasım karı yağdı. Bu yağışın ardından sıcaklık, mevsim normallerine dönse de sıcaklıklarda ani bir düşüş daha bekleniyor. Pazar günü kar yağışının İstanbul'da etkili olası bekleniyor.

Meteorolojik kaynakların güncel raporlarına göre İstanbul'da pazar günü sıcaklıkların 10 derecenin altına düşmesi beklenirken uzmanlar Anadolu Yakası'nda etkili olacak kar yağışı için öğle saatlerini işaret etti.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Geçen hafta meteorolojik hadiseler önemliydi, yağmur vardı, kar vardı. Bunun yanında en önemli faktör fırtınaydı. Bu fırtına Karadeniz kıyısındaki limanlarda büyük hasarlar meydana getirdi. Bu seferkinde fırtına o kadar kuvvetli değil, Orta Avrupa’dan alçak basınç merkezi giriyor. Tarihi pazar günü gece saatlerinde Türkiye’yi etkisi altına almaya başlayacak” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Cumartesi günü İstanbul’da sıcaklık 18 derece, pazar günü 8 dereceye düşecek. Ani bir düşüş meydana gelecek. İstanbul’da şehir merkezinde kar yok. Geçen ki gibi Çamlıca tepesinde, Çatalca’nın yüksek yerlerinde olacak. Bu kadar şehirleşme olmasaydı şu anda İstanbul’a Mecidiyeköy’de, Şişli’ye yoğun kar geliyor diyecektim. Ama nerelere yağacak? Civarlarında yağacak, Çatalca’da karla karışık yağmur şeklinde görülür” dedi.

“KAR YAĞMASI İÇİN -9 OLMASI LAZIM”

“KAR YAĞMASI İÇİN -9 OLMASI LAZIM”

Prof. Dr. Şen, “İstanbul’da kar yağması için -9 olması lazım. Civarlarına kar yağacak. Nereye? Trakya’ya pazar günü yağacak. Bursa, Bilecik, Batı Karadeniz bu bölgelere kar yağışı var. İstanbul’a kuvvetli yağmur gelecek. Tepelere karla karışık yağmur yaparken, İstanbul içerisine pazar günü kuvvetli yağış getirecek”

AdminAdmin