GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2023 22:31   Güncelleme : 02-04-2023 22:35

KHK ile ihraç edilenler göreve iade edilmeye başladı...

KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen eski KESK Eş Genel Başkanı ve akademisyen Aysun Gezen, göreve iade edildi.

KHK ile ihraç edilenler göreve iade edilmeye başladı...

1 Eylül 2016 tarihinde çıkarılan 672 No’lu KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen eski KESK Eş Genel Başkanı ve akademisyen Aysun Gezen, ihraç edilmesinin üzerinden geçen yaklaşık 7 yıl sonra Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından göreve iade edildi.

AYM, geçtiğimiz günlerde verdiği kararla "örgüt üyeliği" kararı yerine ‘iltisak’la suçlanarak memuriyetten ihraç, pasaport ve unvan iptallerini Anayasa’ya aykırı bulmuştu.

İade kararının ardından BirGün’e açıklama yapan Gezen, “1 Eylül 2016’dan itibaren bize yaşatılan süreç, hiçbir somut delil olmadan tamamen soyut gerekçelerle KHK listelerinde isimlerimizin yazılması başından beri çok ciddi bir hukuksuzluktu. Çok uzun süren bir adaletsizlik yaşadık. Bu süreç telafi edilmese bile adaletsizliği giderecek bir karar verildi. Mahkemenin bu kararı bizim en başından söylediğimiz her şeyi doğrulayan bir karar oldu” dedi.

Doç. Dr. Nilgün Erdem, Ekin Değirmenci, Burcu Yılmaz, Metin Altıok, Emine Yönden Pehlivan, Yaşar Akdağ ve Vahdet Mesut Ayan’ın da mart ayında görevlerine iade edilmesine karar verilmişti. Ocak ayından itibaren Özdemir Aktan ve Dr. Dinçer Demirkent ile birlikte 21. İdare Mahkemesi’nin göreve iade kararı verdiği KHK’li akademisyen sayısı 10 oldu.

Öte yandan akademisyenler Funda Şenol Cantek, Tezcan Durna, Nail Dertli ve Can Irmak Özinanır’ın OHAL Komisyonu’na yaptıkları ve olumsuz sonuçlanan başvurular sonrasında, Ankara 21. İdare Mahkemesi Cantek, Durna, Dertli ve Özinanır’ın davalarında ihlal kararı vermiş ve akademisyenlerin üniversitedeki işlerine geri dönmelerinin yolu açılmıştı.

AdminAdmin